Filter1

69 items weergegeven

Flamingo's Life maakt schoenen die lief zijn voor de wereld

Iedere stap is er een richting een betere wereld wanneer je een paar Flamingos’ Life schoenen aan je voeten hebt. Dit Spaanse schoenenmerk maakt de mooiste sneakers van natuurlijke, en ongewone materialen. Wie wist dat je van maisafval schoenen kon maken? Inspiratie voor de originele modellen wordt gevonden in de retro stijlen. Hoge en lage sneakers zijn een moderne vertaling van vintage modellen met een subtiele hint naar de iconische stijlen van de jaren zeventig, tachtig en negentig. Iedere nieuwe collectie wordt bovendien gekoppeld aan een speciaal sociaal project.

De duurzame canvas sneakers van Flamingo's Life

De sociale en ecologische pioniers van Flamingo's Life streven ernaar stijl toe te voegen aan je garderobe, zonder daarmee de planeet onnodig te belasten. Om milieu-impact te verminderen worden natuurlijke materialen gebruikt zoals biologische katoen, hennep, bamboe en dus zelfs maisafval. De innovatieve kijk op mode zie je overal in terug. De sneakers zijn ingetogen en minimalistisch, met zorg gemaakt en perfect afgewerkt. Zolen worden gemaakt van natuurrubber en het bovenwerk is doorgestikt. Duurzaamheid zit hem niet alleen in materiaalkeuze en sociale verantwoordelijkheid. Hoe langer je van je schoenen geniet, hoe duurzamer ze zijn. Dus draag Flamingo's Life zo vaak je kan en combineer eindeloos met deze veelzijdige, geniale gympen.

Comfortabele en coole sneakers in vegan materialen

Je hoeft geen veganist te zijn om de voordelen van een paar Flamingo's Life sneakers te ervaren, en te waarderen. Puur op stijl zijn er pluspunten in overvloed. Wit op wit is het summum van minimalisme. Wit en crème creëren een subtiele nuance. Het F-logo in rood of donkerblauw wordt gecombineerd met kleine gekleurde details zoals hiel patches, een donker laagje onder een lichte zool of een extra randje langs de enkel. Draag onder duurzame denim en simpele T-shirts. Ook met kaki shorts, wijde rokken, linnen palazzo pants of een zwierige zomerjurk zijn dit de schoenen waarin je gezien wilt worden. Voor ieder verkocht paar plant project Eden een boom.