accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen recht op retour

Het grootste aanbod topmerken online

Gratis verzending en retour

Meer Festival-inspiratie

tips voor een frisse festivaloutfit

Festivalinspiratie met Zalando

Muziek. Mode. Modder.

Het festivalseizoen is weer begonnen! We hebben er reuzeveel zin in, maar we maken ons ook een klein beetje zorgen. Naast het ultieme vermaak, bestaan festivals ook uit modder, massa’s mensen en in het slechtste geval: meerdere dagen zonder douche.

De hoogste tijd voor wat festivaloutfit-tips zodat je ook onder deze omstandigheden
fris & fashionable blijft. Daarom hebben we influencer Claartje naast haar liefde voor festivals, ook gevraagd om modeadvies. Aan de hand van haar quotes, geven we jou vier festivaloutfit-tips waardoor jij deze zomer geen modderfiguur slaat!

Ben je naast festival outfit tips nog op zoek naar het ultieme festival voor deze zomer?
Onderaan geven wij onze Zalando Festival Tip.
Lees hier het hele interview met Claartje en kom in de juiste festivalmood.
Vind jij alle artiesten?

Voel je de festivalvibe al wel? Bekijk onderstaande illustratie dan eens iets beter. Klik op het plaatje, zet je favoriete playlist aan en ga op zoek naar alle muzieklegendes uit de hitparade!

Outfittips voor elk festival

"Witte schoenen zijn geen goed idee"

How to clean your sneakers?

Witte sneakers: de ideale dancingshoes. Echter vormen moonwalkende feestgangers en modderige festivalterreinen een bedreiging: stralend wit zullen ze niet blijven. Omdat wij ook schoon genoeg krijgen van vieze gympen, hebben we deze video gemaakt. Zo kunnen de sneakers weer van de vloer!

"Draag een geweldige zonnebril"

Het oog wil ook wat!

Naast jouw favo artiest, is het te hopen dat die grote, gouden discobol ook aan de horizon verschijnt. Naast bescherming biedt dit ‘oogverblindende’ exemplaar jou de mogelijkheid om ongegeneerd naar andere festivalbezoekers te gluren! Bovendien is een zonnebril dè oplossing voor korte nachtjes tijdens een meerdaags festival. Scoor die sunnies of check hier welke bril jou past.

"Doe geen bloemen in je haar!"

DIY: wear a turban

Hoewel festivals hun oorsprong kennen in de flower power tijd, is headbangen met een bloemenkrans om jouw hoofd erg moeilijk. De bloempjes verwelken na een tijd, waardoor jouw look ook in het water valt. Een turban is de oplossing: ideaal tegen een zonnesteek én een bad hair day. Check de video, kies jouw favo stijl en je hebt nooit meer kopzorgen over jouw festivallook!

"Zorg voor een eyecatcher"

Val op, ook in de regen

Maak van de nood een deugd en transformeer jouw regenpak om tot dé eyecatcher van jouw outfit! Zo ben je met dit jackie de golden girl van het festival. Combineer een stoer jasje met een stel regenlaarzen: zo spring je niet alleen in het oog, maar ook in elke waterplas.

Zalando's Festivaltip: Solar Weekend

Muziek. Mode. Magie.

Wanneer je deze ingrediënten mixt met een flinke dosis creativiteit kom je uit bij een van Neerlands grootste festivals: Solar Weekend - Built on Creativity. Als bezoeker word je tijdens dit festival meegenomen op een ontdekkingsreis langs ontelbare stages met live muziek, dj’s,
theater, interactief entertainment, heerlijk eten,
handgemaakte bouwwerken, maffe spellen en nog heel veel meer.

Solar Weekend vindt plaats van 4 t/m 7 augustus 2016 aan De Maasplassen in Roermond.

© iStock

Nog meer festivaloutfit-tips

Don't: Verban de wegwerp-regenponcho: je ziet eruit als een boterhamzakje.
Do: Bescherm jezelf tegen een bui (of bierdouche!) met een stel regenlaarzen en een neopreen wetsuit bikinitop.

Don't: Sleep niet teveel onnodige spullen mee. De handjes moeten de lucht in.
Do: Maak gebruik van festivalkluisjes en bewaar het broodnodige in een old-skool heuptas of comfortabele rugzak.

Don't: Wees niet bang om overdressed te zijn. Op festivals kan alles.
Do: Kies hier jouw ultieme festivalaccessoire, mix deze met een een grote zomerhoed, kleurrijke bandana, grote zonnebril en maak het af met een comfortabel paar sneakers.