accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen retourrecht

Het grootste aanbod topmerken online

gratis Verzending en retour

Faux-fur

Wat is faux fur?

Wat is faux fur? Faux fur, fake fur of fun fur zijn de benamingen die gebruikt worden als het om nepbont gaat. Faux fur wordt gemaakt van synthetische vezels en hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van dierlijke materialen. Tegelijkertijd stylish en rekening houden met het welzijn van de dieren: van een fashion statement gesproken. Ook zin in een nep- bonte avond? Lees hier meer over Faux Fur!

Faux fur

28 artikelen
28 artikelen

Faux Fur

Faux Fur = Fun Fur


Het is puur synthetisch, maar lijkt op echt bont, we hebben het over faux fur. Deze stof is een ware trend geworden en wordt voor allerlei doeleinden toegepast. Zowel een complete mantel tot en met een fake bontkraagje kan worden gemaakt van faux fur. Het nepbont wordt ook wel fun fur genoemd. Niet alleen omdat er geen dierenleed aan te pas komt, maar faux fur kun je in allerlei bijzondere uitvoeringen tegenkomen. Je hebt items die prima bij een edgy outfit horen of die juist een stylish combinatie de finishing touch geven. In ieder geval is faux fur, dat al sinds de jaren vijftig in de winkels ligt, geen moment uit het modebeeld verdwenen.

Aaien mag!


Faux fur nodigt uit tot creativiteit. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat designers er graag mee aan de slag gaan. Je vindt het namelijk niet alleen terug in fashion, maar ook in interieurdesign. Kijken we naar de ontwikkelingen op de catwalks, dan zie je dat je met faux fur de meest fantastische creaties kunt maken. Want waarom zou een 'bontjas' op een dierenvel moeten lijken. Hij kan toch ook net zo goed roze zijn als je van avant-garde houdt? Draag er opvallende laarzen met pijlhakken onder en je bent uniek in het straatbeeld. Je kunt ook meedoen met de trend 'wit' en kiezen voor een jasje of bodywarmer met een classy afwerking van faux fur. Of hou het puur klassiek en draag over je zwarte cocktailjurk een mooie zwarte jas van faux fur. Wil je nog meer genieten van dit kunstbont? Voeg dan accessoires van faux fur toe zoals een sjaal of een muts. Dat geeft je nog meer mogelijkheden om een bijzondere bontstijl te creeren zonder dat er een dier aan te pas komt.
Zelf een faux Fur gilet maken? Check onze DIY hier!