Schoensoorten

Laarzen

Wanneer een schoen een hoge schacht heeft, tot aan de enkel of hoger, wordt deze een laars genoemd. Laarzen zijn er in alle soorten en maten. Met hak, hoog, laag, klassiek of juist stoer. Laarzen kunnen gecombineerd worden met verschillende soorten kleding.

Boots

Boots zijn laarzen met een grovere uitstraling. Deze schoenen hebben een platte zool en weinig details. Voorbeelden van boots zijn bikerlaarzen of sneeuwlaarsjes. Boots kunnen worden gedragen onder een broek, maar zijn ook leuk te combineren met leggings en rokjes.

Enkellaarzen

Enkellaarzen zijn een subcategorie van de laarzen. De schacht/hoogte van de enkellaars is, zoals de naam aangeeft, tot aan de enkel. Het maakt niet uit of de enkellaars een hak heeft of niet. Enkellaarzen zijn elegant onder rokken maar kunnen ook leuk gecombineerd worden met een skinny jeans.

Pumps

Pumps zijn schoenen met hakken en een open bovenkant. De schoenen hebben een hak van maximaal 9,5 cm. Een paar klassieke zwarte pumps hoort in elke vrouwengarderobe thuis. De pumps kunnen bij elke gelegenheid gedragen worden: casual onder jeans of elegant onder een rok. Deze schoenen zullen je outfit altijd een vrouwelijke elegante look meegeven. Hou bij opvallende pumps de kleding eenvoudig.

Sandalen

Sandalen zijn schoenen die vastzitten met bandjes. De sandaal kan een platte zool hebben, maar er zijn ook sandalen met een hak. Sandalen kunnen bij vrijwel elk kledingstuk gedragen worden. Ze staan goed met hotpants, harembroeken of een rok. Maar ook onder een jeans of een lange geplooide rok zien open sandalen er lekker zomers uit. Let op met sandalen met hoge hakken. De bandjes bieden weinig ondersteuning en kunnen het lastig maken om op hoge hakken te lopen. Draag je niet vaak hoge hakken, kies dan voor sandalen met een blokhak.

Ballerina's

Ballerina’s zijn platte schoenen die lijken op balletschoenen, vandaar de benaming. Ze kunnen gedragen worden bij elke gelegenheid. Ballerina’s zijn in alle kleuren, materialen en designs verkrijgbaar. Ze vormen steeds het perfecte alternatief voor hoge hakken.

Sneakers

Sneakers zien eruit als sportschoenen, maar worden hier niet voor gebruikt. Sneakers zijn er in alle soorten en maten: hoog, laag, in alle kleuren van de regenboog of gewoon simpel zwart. Sneakers worden meestal gedragen onder jeans.

Hoge hakken

Hoge hakken, ook wel stiletto’s genaamd, zijn te herkennen aan de hak. De laagste stiletto’s beginnen bij 6 cm; een middelgrote hak is tussen de 6 en 8,5 cm. De echt hoge hakken beginnen vanaf 8,5 cm. De hoge hakken zijn er in de vorm van pumps, maar ook als gesloten schoen of als sandaal met alleen bandjes om de voet.

Mocassins

Mocassins zijn gesloten schoenen gemaakt uit één stuk leer. Mocassins worden meestal gedragen onder een broek. Deze schoen wordt vaker door mannen gedragen, maar sinds kort zijn er ook steeds meer kleurrijke vrouwenmodellen verkrijgbaar.

 

Neem contact met ons op: