Betalen met creditcard via 3D Secure

De Europese regelgeving verandert om het betalen met creditcard veiliger voor je te maken. Voor elke bestelling die na 14 september 2019 wordt geplaatst, zul je worden gevraagd om je betaling te verifiëren met 3D Secure. De naam voor deze verficatiemethode hangt af van het type kaart waarmee je betaalt. Zo is er bijvoorbeeld Visa Secure, Mastercard Identity Check en American Express SafeKey.

Wat moet ik doen?
Als je dit nog niet hebt gedaan, moet je jouw betaalkaart registreren voor 3D Secure. Bij de meeste banken kun je dit online doen. Kijk op de website van je bank voor meer informatie.

Als je je eerder hebt aangemeld voor 3D Secure of het al eerder hebt gebruikt, hoef je je niet opnieuw in te schrijven. Het is echter mogelijk dat je bank inmiddels een nieuw proces heeft ingericht om je betaalervaring te verbeteren. Sommige banken hebben bijvoorbeeld speciaal een nieuwe smartphone-app ontworpen. Neem contact op met je bank voor meer informatie.

Om ervoor te zorgen dat je je volgende bestelling gemakkelijk en veilig kan betalen, wordt het ten zeerste aanbevolen om 3D Secure in te stellen voor je volgende aankoop met creditcard.

Wat verandert er?
Mogelijk werd je bij eerdere bestellingen gevraagd om je betaling te verifiëren met 3D Secure, maar met de nieuwe verordening komt hiervoor een nieuw, eenvoudiger en veiliger proces.

Bekijk in onderstaande video een voorbeeld van hoe het nieuwe proces eruit zou kunnen komen te zien. In dit geval gebruikt de bank de smartphone en vingerafdruk van de klant om de identiteit van de klant te controleren.

 

 


Wil je 10% korting* op je volgende bestelling?

Schrijf je in voor de Zalando-nieuwsbrief en krijg niet alleen 10% korting op je eerstvolgende bestelling, maar ontvang ook updates over sales, trends en outfitinspiratie.

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe Zalando jouw gegevens verwerkt.