Filter1

Etnies
Catalogus

50 items weergegeven

Etnies en skateboarden gaan samen als Batman en Robin. Het Californische merk dat opgericht is door de legendarische skater Pierre André Sénizergues, met Franse roots, begon in de jaren 80 met het ontwerpen van skateschoenen. Met succes, want Etnies groeide al snel uit tot een volwaardig kledingmerk waarin skateliefhebbers van top tot teen kunnen shinen tijdens het maken van gedurfde grinds, ollie’s en backflips. Niet alleen skaters hebben het merk omarmd, ook surfers, motorcrossers en snowboarders, rijden én surfen ermee weg.

Laidback lifestyle

Etnies, dat voorheen Etnics heette, dankt zijn roots aan de laidback skatecultuur en sponsort tegenwoordig nog steeds veel bekende skaters, maar ook BMX’ers en andere bekende uit de surf- en snowboardwereld. De sneakers van Etnies zijn namelijk zeer geliefd bij de beoefenaars van deze stoere en actieve sporten. De easygoing ontwerpen van comfortabele materialen als suède, canvas en leer bieden veel ventilatie en zijn uitgerust met een zool van rubber voor extra grip. De innovatieve modellen geven veel stabiliteit en lopen bijna net zo lekker als je afgetrapte pantoffels. Of je nu wel of niet op een board staat, de sneakers van Etnies scoren ook meer dan goed op het meest erbarmelijke festivalterrein, dat meer en meer op een hindernisbaan is gaan lijken.

Verantwoord én vegan

Dat Etnies inspeelt op de steeds grotere vraag naar diervrije producten, is niet alleen slim, maar vooral heel verantwoord. Diverse Jameson sneakers zijn uitgevoerd in een vegan variant, helemaal vrij van dierlijk materiaal met dezelfde coole look én extreem comfortabele eigenschappen die je van Etnies gewend bent.