Brand Diaries

HILFIGER DENIM

HILFIGER DENIM X Zalando presenteerde een exclusieve capsule collectie tijdens Bread & Butter.
 

TOMMY HILFIGER symboliseert het grenzeloze optimisme dat bij de Verenigde Staten hoort. Het verlangen om individualiteit te vieren en conventies te breken is verankerd in het DNA van het merk. Dankzij het innovatieve karakter is dit merk - dat al sinds 1985 bestaat - nog steeds relevant én gewild.

Nadat hij in de jaren zeventig een kleine kleding- en platenzaak in New York opende, begon Hilfiger een gelijknamige mannencollectie met een focus op preppy sportkleding. Hij had een sterke eigen visie en introduceerde precies het soort kleding dat hij zelf nergens kon vinden. Hilfiger was een liefhebber van de preppy Ivy League look en ging aan de haal met karakteristieke elementen van deze look en combineerde die met een eigentijds silhouet en luxe materialen om zo een nieuwe doelgroep aan te spreken.

Drie decennia later is TOMMY HILFIGER, net als veel andere merken uit de jaren negentig, opnieuw ontzettend populair. Onder invloed van de huidige hype rondom zo’n beetje alles uit de nineties en de hang naar ‘now-stalgia’, brengt het merk de laatste tijd veel heritage-stukken als hedendaagse klassiekers. Het updaten en herwaarderen van klassiekers is typerend voor TOMMY HILFIGER.

Je kunt het niet over TOMMY HILFIGER hebben zonder het over zijn invloed op denim te hebben. Van Aaliyah’s tuinbroeken tot de denim niemendalletjes die veel werden gedragen door bezoekers van spraakmakende hip-hop feesten in de nineties. Denim is al heel lang een van de pijlers van TOMMY HILFIGER en dus een belangrijk onderdeel van de heritage.

De exclusieve Hilfiger Denim X Zalando collectie, die werd gepresenteerd tijdens Bread & Butter, is een ode aan de edgy stijl die zo typerend is voor New York City. De collectie bestaat uit onmisbare klassiekers op het gebied van sport- en streetwear en moderne preppy elementen met een karakteristieke HILFIGER DENIM twist. De belangrijkste kenmerken zijn een relaxed silhouet, grafische details, het onderscheidende monochrome kleurenpalet en de rosé gouden handtekening van TOMMY HILFIGER.

 
De exclusieve Hilfiger Denim X Zalando collectie is een ode aan de edgy stijl die zo typerend is voor New York City.

De HILFIGER Denim stand op Bread & Butter was voorzien van een digitale graffiti muur waarop bezoekers hun creativiteit kwijt konden. Op vrijdag waren Lottie Moss en Rafferty Law aanwezig bij de lancering van de exclusieve collectie en op zaterdag was in de stand een optreden te zien van de professionele dansers Les Twins.

Vandaag de dag is TOMMY HILFIGER populairder dan ooit. Want TOMMY HILFIGER is - ondanks het huidige politieke klimaat in de Verenigde Staten - nog steeds synoniem voor Classic American Cool. Het is een merk dat grenzen breekt en zo het typisch Amerikaanse optimisme naar de rest van de wereld brengt - en dat is hard nodig.

Onze favorieten