Meet the designers

Roos Boshart

Onze Nederlandse trots is de rijzende ster van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar eindcollectie werpt een nieuw licht op lichaamsvormen en identiteit.
© Getty Images
Roos Boshart 

Deze knappe kop studeerde onlangs af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en werd bovendien geselecteerd voor Lichting 2017. Deze ongelooflijke ervaring – de 14 beste studenten van alle Nederlandse modescholen zetten een gezamenlijke show op tijdens Amsterdam Fashion Week; journalisten, CEO’s en topstylisten uit de modewereld zitten in het publiek op zoek naar nieuw talent – komt haar nu goed van pas bij MOAM Collective International powered by Zalando. Naar eigen zeggen kijkt ze het meeste uit naar het creatieve leerproces tijdens de komende vijf spannende maanden.

© Reeboks
 
© Getty Images
 

De Nederlandse ontwerpster is gefascineerd door het menselijk lichaam met al zijn facetten en complexe structuren. Ze probeert dit visueel te vertalen waarbij het uiteen halen en opnieuw samenstellen van stoffen in neutrale tinten centraal staat. Met haar afstudeercollectie geeft ze een eigenzinnige visie op het lichaam, seksualiteit en identiteit weer en wil ze de toeschouwer dwingen een eigen opinie te vormen.

Roos titelde haar collectie ‘I am a slave of your perception, you are a slave of mine’ – ze stuurde haar modellen de catwalk op in vacuüm getrokken jassen, spijkerbroeken en pakken. De items werden zodoende ‘puur’ en zonder enige vorm van context getoond. Hierdoor creëerde de ontwerpster als het ware een luchtledige ruimte voor de kijker om de collectie op een aandachtige manier in zich kon op te nemen. Hoogtepunt: een vacuüm getrokken trenchcoat met zonnebril.

Won Hundred - Mantel  
Ik gooi graag een grote jas over al mijn outfits.

Roos haar stijladvies is eenvoudig: “Draag wat je wilt, maar met de nodige dosis zelfvertrouwen.” Haar persoonlijke favorieten zijn vrijwel altijd zwart en goudkleurig, ook lakleer staat bovenaan haar verlanglijstje. Een wijde, donkere mantel zoals dit exemplaar van Won Hundred is voor haar onmisbaar tijdens het najaar: “Ik gooi graag een grote jas over al mijn outfits.”