Aankondiging

MOAM X ZALANDO

Icons in the making.
De meest opwindende samenwerking van het jaar is een feit: Zalando slaat de handen ineen met MOAM.
  MOAM X Zalando designers

Martijn Nekoui, het brein achter het Amsterdamse bedrijf, brengt vijf aanstormende modetalenten van de beste Europese modescholen als een supercollectief samen voor een iconische collectie. De Nederlandse Roos Boshart, de Belg Robbie van Mierlo, de Engelse Rose Danford-Philips, de Italiaan Maximiliano Ruelas en de Franse Catherine Le Thérisien gaan de uitdaging aan om tijdens de komende vijf maanden een haute-couture lijn, waarvan geselecteerde items exclusief op Zalando verkrijgbaar zullen zijn, te ontwerpen. De gerenommeerde modemeesters Frans Ankoné, Claes Iversen en gastcoaches zoals Walter Van Beirendonck zullen het team begeleiden en ondersteunen.

Het team

Wie zijn deze jonge, veelbelovende talenten die samen het supercollectief vormen? Roos Boshart studeerde af aan Koninklijke Academie Beeldende Kunsten in Den Haag en is gek op lakleer en alles wat zwart en goudkleurig is. Haar collega Robbie van Mierlo, een echte romanticus die niet zonder symbolen kan, maakte indruk met zijn genderneutrale collectie aan de Royal Academy of Fine Arts in Antwerpen. Rose Danford-Philips leerde de knepen van de kunst aan het Royal Collega of Art in Londen en liet zich voor haar lijn door de natuur en barok inspireren. De show van Maximiliano Ruelas aan het Polimodo in Firenze liet een moderne interpretatie van de Mexicaanse klederdracht zien – zelf draagt ‘ie het liefst cowboylaarzen en items met veel zakken. Catherine Le Thérisien toonde in haar collectie aan de Chambre Syndicale de la Couture Parisienne dat ze graag speelt met het klassieke, elegante silhouet en droomt ervan om ooit de scepter te zwaaien bij DIOR.

Volg samen met ons het wel en wee van de designers, neem een kijkje achter de schermen en kom te weten welke andere beroemde modeontwerpers het team zullen coachen. Nieuwsgierig? Hou dan deze pagina goed in de gaten voor spannende updates, fashion-inspiratie, nieuwtjes en boeiende verhalen van de eerste ontmoeting tot de lancering van de collectie.