Trend Report

Street Appeal

Vergeet de catwalks, de straat toont wat in de mode is. De hotste streetstyle-trends van het moment? Twinsets en flared denim.
&copy Getty Images
© Getty Images 

Tegenwoordig hoef je gewoon naar de straten in Amsterdam, Berlijn of Londen te kijken en je weet meteen wat hip is. Trendvoorspellers kijken naar de catwalks voor inspiratie, maar mode wordt door de straat beïnvloed. Het beste van streetstyle: je hoeft geen regels te volgen, alles kan en mag. Hoe meer je speelt met jouw inspiratie en verbeelding, hoe beter. Het draait allemaal rond het mixen en matchen van patronen, printjes, silhouetten en kleuren. Deze zomer gooi je je op twinsets en 70s flared denim.

Twinsets zijn misschien niet nieuw, maar hoe je ze nu draagt is wél vernieuwend. Denk veel kleur en patronen. Kies bijvoorbeeld een blazer of kimono met een tropisch of in het oog springend printje en combineer het met een culotte, broek met wijde pijpen of een minirok uit dezelfde stof. Veeg het pyjama-effect uit door je ensemble te dragen met een edgy, afgedragen band shirt en statement hakken.

Heb je nooit genoeg kunnen krijgen van je spijkerbroek met wijde pijpen of ooit de kledingkast van je moeder geplunderd op zoek naar haar flared jeans? Dan is jouw tijd nu gekomen. Het designerteam Edun presenteerde onder andere versies met een split aan de zoom, die onder een denimjurk gedragen werd – daar is die twinset-trend weer. Avonturiers kiezen echter een denim jumpsuit. Jumpsuit zijn ook deze zomer een grote trend en nou ja, jeans blijft gewoon in de mode. Perfectioneer je look met een zijdeachtig sjaaltje dat je losjes rond je nek bindt, een gestreept shirtje en een basket bag die over je schouder hangt. Ready to hit the streets!

Meer fashion