Trend Report

Tachtig is prachtig

De jaren '80 hebben een moderne make-over gekregen. Upgrade je stijl met deze wintertrend.
 

Geen enkel decennium was zo omstreden onder fashionista’s als de jaren '80. Deze periode is namelijk verantwoordelijk voor felkleurige neonsweaters en – niet te vergeten – broeken in parachutestof. Heb je een haat-liefde-verhouding met de 80s of niet – dit jaar kwam het tijdperk “more-is-more” overal terug op de catwalks van Londen, Parijs en Milaan. Met andere woorden: veel drama en oversized-camp-couture dat schreeuwde naar de jaren '80 op de modeshows in Parijs – maar voorlopig hoef je neon spandex en haarlak (nog) niet boven te halen.

Hedi Slimane’s laatste optreden bij Saint Laurent Paris was een eerbetoon aan het beruchte tijdperk met extralange mouwen die hij combineerde met nauwsluitende silhouetten en enorme tailleriemen. Demna Gyasalia ging voor zijn Balenciaga-debuut voor veel schoudervullingen en oversized snitten. Maar ook andere designers zoals J.W. Anderson en Isabel Marant bleven trouw aan de jaren '80, maar kozen een casual aanpak wat resulteerde in understated looks.

Hoe vertaal je de looks van de catwalk naar straat? Belangrijk: hou je outfit in balans door statement pieces te combineren met eenvoudige stukken. Kies bij outerwear bijvoorbeeld voor een item met schoudervullingen en draag die losjes boven die eenvoudige crop top die al jaren in je kast hangt. Werk af met een stijlbreuk door boots van Dr. Martens te combineren met een uitgerafelde, acid-washed denim en een kleurrijke sportieve top.

Is sportkleding niet jouw ding? Investeer dan in kleurrijke breisels met streepjes of optische effecten voor een jonge, grafische stijlupdate. Werk je look af met kitsch-geïnspireerde accessoires zoals tassen met gelukshangers, speelse juwelen en petten.