Get The Look

M.I.A.

In een trainingspak naar een prijsuitreiking komen, dat durft niet iedereen. Zangeres M.I.A. schuwt geen controverse, niet in haar teksten en looks.
© Samir Hussein/WireImage via Getty Images
© Samir Hussein/WireImage via Getty Images 

Beleefd zijn en terughoudend tegelijk gaan niet goed samen bij M.I.A.: tijdens de Super Bowl in 2012 toonde ze haar middelvinger aan ongeveer 150 miljoen kijkers en half Amerika stond in rep en roer. Hetzelfde geldt voor haar looks: Mathangi Arulpragasam (haar echte naam) gaat alleen voor stoer, gewaagd en alles waar geen correct randje aan zit.

Tracksuits, tribal prints en alles wat fluoresceert of neonkleurig is, draagt de 42-jarige alsof het de 90s zijn. Zoals bijvoorbeeld tijdens de prijsuitreiking van de NME Awards toen ze als “Best British Female Artist” geëerd werd en het podium opstapte in een glanzende combi van adidas. De patchwork-details en de beige suède pumps gaven haar outfit net dat beetje edge en coolness én maakten haar joggingspak-look cool en hip. Ook de modebranche is gek op haar – na Marc Jacobs en Versace boekte onlangs Hugo Boss de zangeres als model.

M.I.A.'s look