Fashion Flashback

Charlotte Rampling en de gebreide jurk

Met een gebreide jurk straal je zelfbewustzijn en attitude uit. Charlotte Rampling toonde het ons al in de jaren 70.
Charlotte Rampling, 1970 © Arnaud de Rosnay/Condé Nast via Getty Images   Street Style Paris © Edward Berthelot/Getty Images
Charlotte Rampling, 1970 © Arnaud de Rosnay/Condé Nast via Getty Images Street Style Paris © Edward Berthelot/Getty Images 

Gebreide items hebben een lange geschiedenis – zelfs de heilige Madonna werd op verschillende middeleeuwse schilderijen afgebeeld in gebreide jurken. In de jaren 70 werden breisels een tweede leven ingeblazen - vooral de Britse actrice Charlotte Rampling presenteerde zich graag in lange breisels en bovenstaande foto toont haar in een tweedelige gebreide combi voor de Britse Vogue in 1970.

lala Berlin H/W17 © Yuliya Christensen/WireImage via Getty Images
lala Berlin H/W17 © Yuliya Christensen/WireImage via Getty Images 
Het eenvoudige silhouet en het zachte materiaal is een powercombi. Met een gebreide jurk straal je zelfbewustzijn uit.

De gebreide jurk komt misschien op het eerste gezicht als onopvallend en ietwat saai over, maar het kledingstuk is een krachtig item: het eenvoudige silhouet en het zachte materiaal is een powercombi. Trek een gebreide jurk aan en je straalt zelfbewustzijn en attitude uit. Net zoals Charlotte Rampling al toonde in de jaren 70 – zij nam geen blad voor de mond en is nog steeds een spreekbuis voor vrije meningsuiting en emancipatie.

Hoe draag je de gebreide jurk? Er zijn er verschillende mogelijkheden: neem een voorbeeld aan de huidige herfst-wintercollecties – bij Zimmerman bijvoorbeeld zagen we nauwsluitende versies voorbijkomen, bij lala Berlin (foto in het midden) wordt glinsterend garen gebruikt. Of kies voor een outfit van het Parijse straatbeeld, waar lange jurken met sneakers (foto bovenaan rechts) dé hit van het moment zijn.

Onze Favorieten