How to

Kleur en prints combineren?
Zo doe je dat!

Hoe zorg je er nou voor dat het niet al te schreeuwerig wordt? En daarnaast, dat je er niet uit komt te zien als een 12-jarige? Een paar tips!

Even voorstellen:

mijn naam is Celeste van Joost (25) van Celmatique: een platform vol kleurrijke visuals en verhalen over stijl. Zo lang ik me kan herinneren liep ik al in de meest onvoorspelbare combinaties. De ene outfit wat opvallender dan de ander. Vaak zoek ik het op gevoel bij elkaar, maar het dragen van kleur en prints kun je gewoon onder de knie krijgen!

Contrast

Om te beginnen: mix bij het kiezen van een subtiele print, een print die veel speelser is. Zo werkt een streep of ruit in zwart-wit heel goed met stippen, maar ook met een gekleurde streep of print. Juist het contrast wat je niet verwacht maakt het spannend. Het combineren van verschillende stijlen werkt ook goed, zoals de sportieve rode Nike broek met een chiquer truitje en sandalen.

© Getty Images
Rok - Finery
© Getty Images
© Celeste van Joost

Verbinden

Hoe zit het dan met kleur? Zorg ervoor dat eenzelfde kleur (tint) ergens in je outfit terugkomt om zo een verbinding te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door je schoenen, zoals de gele sandalen die ik draag en de vrolijke ananas portemonnee. Het geel komt ook terug in de blouse en het gestreepte truitje. Of ga juist voor subtieler met een terugkomende kleur in de details. Denk aan een paar oorbellen, klein tasje, een hoed. Het kan net de extra touch geven die je nodig hebt.

De beste kleuren combi's

Weet je niet zo goed welke kleuren mooi bij elkaar passen? Bordeaux met roze of kobaltblauw, bruin met kobaltblauw, rood en roze (ja, echt!), (mosterd)geel met oranje en ga zo maar door. Onder andere deze combi’s zijn goud waard.

© Celeste van Joost
© Celeste van Joost
“Zorg ervoor dat eenzelfde kleur (tint) ergens in je outfit terugkomt om zo een verbinding te creëren”