How-to

Hey, oranje!

Koningsdag vraagt om oranje! Maar hoe draag je dat nou, zo’n schreeuwerige knalkleur? En vooral, hoe hou je het funky & smaakvol? Nicole Huisman vertelt hoe je onze nationale kleur met trots draagt.
© Nicole Huisman
© Nicole Huisman 

Eind april = bijna zomer = meer kleur op straat! En 27 april staat geheel in het teken van oranje. Dat hoeft heus niet per se met een opblaaskroon of een eng, bijna fluorescerend T-shirt die je gratis bij je sixpack bier hebt gekregen. Oranje anno 2017 is juist heel spannend en aan de hand. Kwestie van een beetje afkijken en een beetje durf, en off you go.

50 shades of orange

Inspiratie was er in ieder geval genoeg met dank aan de zomershows van 2017. En wat ook gelijk duidelijk wordt – het ene oranje is het andere niet. Behalve verschillende shades of orange zijn er ook diverse draagmanieren van deze modekleur. Celine showde een geweldige oversized boyfriend-blazer bezaaid met mini polkadot-studs en combineerde deze met een wijdvallende broek en bloes. Het resultaat? Een stoer, boxy silhouet – oranje met ballen! Carven hield het supervrouwelijk door een slank gesneden, verfijnde longsleeve (zo spannend, die extra lange mouwen!) te combineren met een zacht & vrouwelijk minirokje. Oranje te vrolijk en jong? Echt niet, juist super sexy! Vind je oranje een beetje too much om direct bij je gezicht te dragen? Probeer dan eens oranje te dragen in bottom-vorm. MSGM knalde bijvoorbeeld met een oranje culotte - en verwerkte stiekem nog een beetje van dit materiaal in een kleurrijke top, Margiela grapte met non-stop oranje benen en (misschien wel mijn favoriet!) bij Louis Vuitton zagen we model Line Brems in waanzinnige dungarees de catwalk bestormen.

© Getty images
© Getty Images 

Let's take it to the streets

Voor draagbare vertalingen van spannende trends & kleuren als deze kijk ik ook graag naar streetstyle. Wat kunnen we zoal van de editors, influencers en modellen afkijken?

It's all in the details

Hou je niet zo van kleur? Voeg dan een hint of orange toe in de vorm van een subtiel accessoire, zoals een toffe schoen of een mooie tas. Geeft je look die instant upgrade zonder je eigen stijl te verliezen.

Breek ‘t op

‘Bouw’ een spannend silhouet door een groot vlak oranje op te breken met een andere vorm. Zoals een sexy slipdress te combineren met een jongensachtige sweater of T-shirt eronder.

Material girl

Het materiaal waarin je oranje draagt maakt het verschil. Waar oranje nog meer shined & knalt in bijvoorbeeld glanzende zijde of (lak)leer, wordt de kleur veel zachter in de vorm van een pluizig breisel. En lekkere oversized knit bijvoorbeeld, ideaal voor het begin en einde van je dag.

© Nicole Huisman
© Nicole Huisman
Oranje te vrolijk en jong? Echt niet, juist super sexy!

Mijn outfit voor eind april ligt in ieder geval vast klaar – een oversized oranje maxi-jurk, een roze tas voor een beetje clash, een funky bril, en absoluut een paar platte schoenen. Er is genoeg te kiezen, dus draag vooral waar je je lekker in voelt. Want op deze dag staat fun & gezelligheid centraal, en niet een te strakke broek of vervelend knellende schoen.


Alvast in de stemming komen? De ideale oranje outfit vind je hier.