Populaire filters
sizes
brands
Kleur
Prijs
Materiaal
Duurzaamheid
Print
110 items weergegeven
Volg merken die je leuk vindt
We tonen je als eerste meer van deze merken, inclusief nieuwe items en collecties.

Dedicated zet zich 100% in voor de aarde en haar bewoners

De kledingindustrie is hard aan het werk om zich te verduurzamen en om werkomstandigheden te verbeteren. Drie Zweedse vrienden vonden echter dat merken met streetwear voor heren zich daar nog niet voldoende voor inzetten. Hoog tijd daar iets aan te doen, vonden ze: Dedicated was geboren.

Een win-winsituatie: duurzame en coole kleding

Nadat Johan Graffner persoonlijk had gezien hoe de werkomstandigheden voor arbeiders en boeren in Azië verbeterd konden worden, gooide hij het roer helemaal om. Niet alleen wilde hij betere werkomstandigheden creëren, hij wilde ook duurzame stoffen gebruiken. En natuurlijk coole kleding maken.

Samen met twee vrienden richtte hij in 2012 Dedicated op. Alle door het merk gebruikte katoen is GOTS- en Fairtrade-gecertificeerd. Verder gebruikt het merk 100% GRS-gerecycled materiaal of het duurzame TENCEL™.  Dit alles bij elkaar zorgt voor minder water- en energiegebruik en een lagere CO2-uitstoot. Bovendien beperken ze microplastics waardoor deze minder in het water terecht komen.

Skateboarders en fietsers die kleding ontwerpen?

De manier waarop de kleding ontworpen wordt, is opvallend. Er wordt namelijk samengewerkt met internationale creatievelingen uit allerlei disciplines: grafisch ontwerpers, fotografen, graffiti-artiesten en illustratoren. Zelfs skateboarders en fietsers. Het resultaat is unieke en relaxte kleding met prints die grappig of mooi zijn of die je aan het denken zetten. Het merk wil zo mensen over de hele wereld inspireren om duurzame kleding te kopen.

Dedicated maakt allerlei soorten kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Vrouwen kunnen er terecht voor jurken, T-shirts, blouses en truien in de maten XS tot en met XXL. Een groot deel van de kleding is lekker relaxed, maar de jurken, blouses en broeken zijn ook perfect voor een avondje uit.

Streetwear voor mannen: een gat in de markt

Er is intussen aardig wat duurzame kleding voor vrouwen, maar Dedicated is een van de weinige kledingmerken die duurzame streetwear voor jonge mannen maakt. Je kunt kiezen uit T-shirts, overhemden, truien, sweatshirts en jassen in de maten XS tot en met XXL.

Het merk heeft basic T-shirts in diverse kleuren, die je heel goed zó bij je jeans kunt dragen. Je kunt ook gaan voor een combinatie met een jasje of een nettere broek. Maar als je voor iets opvallends wilt gaan, dan kies je voor een T-shirt of een sweatshirt met print. Zo kun je perfect laten zien waar jij voor staat.