Kniekousen voor dames

101 items weergegeven

Wat zijn kniekousen? Een kniekous is een lange sok die je op kan trekken tot over de knie. Kniekousen kunnen gemaakt zijn van wol, katoen of nylon en zorgen ervoor dat je onderbenen beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.

Tegenwoordig zijn kniekousen weer helemaal terug van weggeweest en je vindt ze tegenwoordig in een verscheidenheid aan uitvoeringen. Zodra de temperatuur begint te dalen zijn gebreide kniekousen ideaal als je als vrouw nog in een jurk of rokde deur uit wilt, zonder dat je het koud krijgt aan je benen. Kies voor het herfst- of winterseizoen dan ook voor kniekousen die gemaakt zijn van een fijne wolmix - zo trotseer je geheel in stijl de kou! Gekleurde kniekousen zijn ook een uitstekende keuze als je wat kleur aan je outfit wilt toevoegen. Leg het accent op de benen en houd de rest van je kleding in dezelfde donkere kleurtint. Denk aan een little black dress met lange mouwen en okergele kniekousen als knallende kleurtint.

"Stijlvolle kniekousen leggen het accent op je benen"

Maar ook minder dikke kniekousen zijn te vinden in diverse uitvoeringen. Kies voor semi-transparante kniekousen als je de illusie wilt opwekken van blote benen. Het aantal deniers staat symbool voor de dikte van de kniekousen, indien je dunne kniekousen wilt dragen, let er dan op dat je nagels niet te lang zijn bij het aantrekken van de kniekousen. Voor je het weet heb je een ladder en dat is wel het laatste wat je wilt als je op het punt staat om te vertrekken naar kantoor. Mocht dit alsnog gebeuren, geen paniek, stip de uiteindes van de ladder aan met doorzichtige nagellak en je kniekousen zijn weer zo goed als nieuw. Het ruime assortiment van kniekousen geeft je alle mogelijkheid om te blijven combineren met items uit je eigen kledingkast.