Trenchcoats voor dames

Populaire filters
907 items weergegeven

Wat is een trenchcoat? Een trenchcoat is een langere regenjas, gemaakt van sterk en waterafstotend materiaal. De lengte varieert van kuithoogte tot net boven de knie. De trenchcoat maakte vroeger deel uit van het oorlogsuniform, omdat het soldaten beschermde tegen de gure weersomstandigheden.

Een trenchcoat voor dames is een klassieker in modeland, maar dat betekent niet dat je 'm altijd op dezelfde manier draagt. Dit veelzijdige item is als een kameleon en past zich aan aan elke look. Trenchcoats voor dames zijn dus niet alleen stijlvol, maar ook mysterieus en vintage. Maar laten we eerlijk zijn, het feit dat Audrey Hepburn in de legendarische film Breakfast at Tiffany's regelmatig een klassieke, lichtbruine trenchcoat droeg is al genoeg bewijs dat trenchcoats voor dames tijdloos zijn. Lees meer:

Tegen de regen

trenchcoat dames

Hoe combineer je een trenchcoat?

Style hem netjes of nonchalant, zo heb je er dubbel plezier van

Je denkt al snel aan de bekende Burberry trenchcoat in khaki kleur en vormvast katoen. Dat is de ultieme klassieker, maar gelukkig is 'ie er ook van nog veel meer merken. Een khaki trenchcoat style je klassiek met loafers eronder en een jeans met rechte pijp. Leuk met een blouse en trui erop voor het weekend en een grote shopper om je arm. Zakelijk kan de trenchcoat ook heel goed, zeker wanneer je kiest voor een donkere tint zoals donkerblauw of zwart. Mooi op een nette pantalon en met hakken erbij. Wil je wel de look van een trenchcoat, maar dan iets meer nonchalant? Ga dan voor een exemplaar met riem in plaats van knoopjes aan de voorkant en van soepel materiaal zoals cupro of linnen.

Zo'n nonchalante trenchcoat style je leuk met sneakers eronder en een geruite blouse met jeans . Het klassieke trenchcoat model met de riem aan de voorzijde en de double breasted knopen kan je ook gemakkelijk open dragen. Heel leuk om de riem bijvoorbeeld op de rug vast te knopen of om hem gewoon los te laten hangen. De trend van nu is de wat langere trenchcoat die iets wegheeft van een mantel. Soepel materiaal maakt hem vrouwelijk en comfortabel, zodat je 'm moeiteloos combineert met wat al in jouw kledingkast hangt.