accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen recht op retour

Het grootste aanbod topmerken online

gratis Verzending en retour

Best in class

Verdien extra stufi voor het volgende studiejaar

Sharesca Clara

Hey Sharesca, van harte gefeliciteerd met de overwinning! Kun je iets over jezelf vertellen zodat we weten met wie we hier te maken hebben?
Ik ben Sharesca Clara, 20 jaar en kom uit Amsterdam. Momenteel volg ik de studie Business Studies, afstudeerrichting Marketing aan de hogeschool Inholland.

Waarom heb je besloten om mee te doen aan de Best in Class-competitie?
Zalando is mijn favoriete webshop. Toen ik hoorde dat Zalando een wedstrijd organiseerde was ik direct geïnteresseerd. Ik wilde meteen meer weten over de inhoud van de wedstrijd. Toen ik erachter kwam welk vraagstuk ik diende te beantwoorden werd ik helemaal enthousiast. 'Daar heb ik wel een oplossing voor'- dacht ik!

Vraagstuk: "Hoe kan Zalando ten op zichte van fysieke kledingwinkels een betere online shopping experience bieden in de vorm van inspiratie, stijladvies en de juiste begeleiding?" Ik ben gefacineerd door de combinatie van marketing en mode. Daarom stond ik te popelen om mijn visie te delen met Zalando. Bovendien lijkt de e-commerce-experience op het hoofdkantoor van Zalando dat ook onderdeel is van mijn prijs, mij een geweldige ervaring. Fantastisch om tijdens het bezoek aan het hoofdkantoor van Zalando, mijn favoriete webshop nog beter te leren kennen en wie weet; misschien zou ik daar een toekomst voor mijzelf kunnen opbouwen?!

Wat was je grootste uitdaging tijdens het schrijven van het essay? En hoe heb je dit opgelost?
Het concreet uitschrijven van mijn idee naar een actieplan vormde af en toe wel een struikelblokje. Om dit voor te elkaar krijgen heb ik een stappenplan gevolgd, dat ik tijdens mijn studie ook meerdere malen heb kunnen gebruiken. Als eerste schreef ik de hoofdpunten op en vanuit deze basis werkte ik het essay verder tot in detail uit.

Waarom zou je andere studenten aanraden om mee te doen met dit project?
Omdat het bijzonder leerzaam is! Tijdens het schrijven van het essay werd ik geconfronteerd met het feit dat ik moet leren om mijn creatieve gedachten concreet op papier te zetten. Een gedachte over een plan hebben is makkelijk, maar het ook echt uitwerken is wat uitdagender. Hierbij kwam ik ook vaker een beetje vast te zitten en ging ik een stukje wandelen om wat ideeën op te wekken. Zodoende nam ik mijn tijd en als ik nu naar mijn plan kijk dan ben ik er erg trots op, al helemaal gezien het feit dat mijn essay ook nog heeft gewonnen!

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Om te beginnnen wil ik mijn studie succesvol afronden. Daarna zou ik graag naar de universiteit willen om mijn theoretische kennis nog meer uit te breiden. Tegelijkertijd wil ik graag praktische ervaring opdoen zodat ik kan zien hoe de theorie in de praktijk toegepast wordt. Om deze reden ben ik momenteel aan het overwegen om mijn vervolgstudie in deeltijd te doen. Hierdoor kan ik overdag werken en zou ik s'avonds en in het weekend kunnen studeren. Mijn uiteindelijke doel is om een succesvol bedrijf te runnen.

Werken bij Zalando

Guido

Guido

Eugenie

Eugenie

Steven

Steven

Danae

Danaë

Guido Colaris
Guido Colaris

Guido

Eugenie Mulier

Eugenie

Steven Boon

Steven

Danaë Tellers

Danaë

Ontmoet Guido

“Tijdens mijn studie Marketing en Communicatie kwam ik via mijn Erasmus-uitwisseling in Berlijn terecht. De unieke sfeer in deze stad zorgde ervoor dat ik hier na mijn studie wilde wonen. Op deze manier kwam ik bij het hoofdkantoor van Zalando terecht. Naar mijn idee is de unieke internationale cultuur hetgeen wat Zalando zo'n inspirerend bedrijf maakt. Echt een aanrader!”

Guido (28), Lead Affiliate Marketing Benelux

Werken bij Zalando

Justine peelaers

Guido

pieterjan delbecque

Eugenie

sanya choksi

Steven

julie lemaire

Danaë

Eugenie Mulier
justine peelaers

Guido

pieterjan

Eugenie

sanya

Steven

julie

Danaë

Hallo Eugenie!

"Toen ik de kans zag om aan de slag te gaan als trainee twijfelde ik geen seconde. Door deze kans kon ik mij volop onderdompelen in e-commerce. In totaal duurt mijn traineeship 1,5 jaar. Zo bracht ik al drie maanden door bij Content Marketing en Brand Marketing. Volgende in het rijtje: merchandising."

Eugenie (26), E-commerce Trainee Benelux

Werken bij Zalando

justine peelaers

Guido

pieterjan delbecque

Eugenie

sanya choksi

Steven

Julie lemaire

Danaë

Steven Boon
justine

Guido

pieterjan

Eugenie

sanya

Steven

julie

Danaë

Meet Steven

“Het eerste wat ik hoorde was: 'Ga het vooral maar gewoon doen, maak fouten, maar zet stoere projecten neer.' De mentaliteit van een jong bedrijf dat keihard wil groeien is na 9 jaar nog steeds overduidelijk aanwezig en dat maakt het zo gaaf om hier te werken.

Steven (27), Junior Sales & Account Manager Gift Cards Benelux

Werken bij Zalando

Justine

Guido

Pieterjan

Eugenie

sanya

Steven

Danaë

Danaë Tellers
Guido

Guido

Eugenie

Eugenie

Steven

Steven

Danae

Danaë

Hee Danaë!

"Ik raad het iedereen aan om bij Zalando als starter te beginnen. De sfeer is dynamisch, de collega’s zijn jong en dit zorgt ervoor dat je gelijk vanaf het begin veel verantwoordelijkheden krijgt en dus veel kan leren. Daarnaast is Berlijn een hele leuke stad om in te wonen, met veel lekkere restaurantjes en goede clubs."

Danaë (28), Junior CBM Manager Nederland

studentenkorting

Zalando studentenkorting

Tijdens de research voor je essay iets gevonden op Zalando wat je MOET hebben? Als student krijg je 10% korting!

Korting? Ja graag!