accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen recht op retour

Het grootste aanbod topmerken online

Gratis verzending en retour

Babyuitzet

Welke baby essentials heb je nodig tijdens de eerste maanden?

Babyartikelen: boxpakjes, rompers & meer

Voor de eerste maanden heb je een aantal baby essentials nodig. Met ongeveer vier rompertjes of wikkelbody's, vijf kruip- of boxpakjes, een pyjamasetje en een babyslaapzak zit je goed. In de eerste weken groeien baby's als kool, dus koop deze basics in verschillende maten. Te lange mouwtjes en broekspijpen kun je tot die tijd omslaan.

Welke babyartikelen heb je nodig voor een winterbaby?

Om je baby warm te houden tijdens de winter zijn kledinglaagjes de oplossing. Begin met een kruippakje, romper of wikkelbody en doe daar een klein knoopjasje overheen dat je gemakkelijk aan en uit kunt doen. Voor wandelingen in de buitenlucht is een warm boxpakje met een mutsje ideaal.

Kleding Aanbevolen aantal Naar de shop
Rompers / wikkelbody's 4 à 6 Vind ze hier
Kruip- of boxpakjes 4 à 6 Vind ze hier
Babyskipakken 1 à 2 Vind ze hier
Babyjassen 1 à 2 Vind ze hier
Babytruien 3 à 4 Vind ze hier
Babymutsjes 1 à 2 Vind ze hier
Babysokken 5 à 6 paar Vind ze hier
Babymaillots 3 à 4 Vind ze hier

Schattige printjes

Welke babyartikelen heb je nodig tijdens de zomer?

Een babyhuid is gevoelig en moet worden beschermd tegen de zon. Luchtige body‘s met lange mouwen en lange broeken bedekken de huid en maken het gebruik van zonnecrème overbodig. Het hoofdje van je baby bescherm je het beste met een mutsje. Je kan volop van je eerste zomer met je baby genieten wanneer deze niet te warm is gekleed.

Kleding Aanbevolen aantal Naar de shop
Rompers & wikkelbody's 4 à 6 Vind ze hier
Babyshirts 1 à 2 Vind ze hier
Lichte jasjes 1 à 2 Vind ze hier
Babysokjes 4 à 6 paar Vind ze hier
Babymutsjes 1 à 2 Vind ze hier
Badmode baby 1 Vind ze hier

Babyuitzet-checklist

Kersverse ouders kunnen best een beetje gestrest zijn, een goede voorbereiding kan daarom de nodige rust brengen. Onze babyuitzet-checklist helpt je om alles te verzamelen voor de babyuitzet en somt op welke baby essentials je nodig hebt. Ook op het vlak van verzorging, voeding en benodigdheden voor onderweg hebben we lijstjes klaar.

Alles voor de mama

Geniet zo lang mogelijk van je normale garderobe en draag je lievelingskleding zolang het nog lekker zit. Vul dan langzaamaan jouw kast met zwangerschapskleding. Deze kleding kun je ook nog perfect na je zwangerschap dragen, totdat je normale kleding weer past. Wanneer je borstvoeding geeft, schakel je over naar speciale voedingskleding.

Met de leukste babykleding

8 tips voor kersverse ouders

1. Verlanglijstje
Je familie en vrienden kijken ook erg uit naar de geboorte van je baby en willen dan ook niet anders dan de newborn overladen met cadeautjes. Stel daarom een soort cadeau-ideeënlijstje op (gebaseerd op de babyuitzet-checklist) zodat de presentjes ook zeker van pas komen.


2. Koop op de groei
Pasgeboren baby’s beginnen klein, maar groeien razendsnel. Mini box- of kruippakjes in maat 50 zien er heel schattig uit, maar meestal passen ze slechts enkele dagen. Koop dus ook exemplaren in maat 56 en 62. Je baby stoort zich er helemaal niet aan dat de kleding een beetje te groot is. Te lange mouwen en broekspijpen kun je eenvoudig omslaan.


3. Dragen én duwen
Of je nu liever jouw kindje draagt of voortduwt, het loont sowieso om in een buggy te investeren. Een baby brengt al het nodige extra gewicht met zich mee, maar ook alle bagage die je mee moet nemen is erg zwaar. Een buggy is daarom de ideale manier om met jouw baby en alle benodigde spulletjes rond te wandelen.


4. Altijd dichtbij - ook thuis
Een baby vertoeft graag in dezelfde ruimte als jij. Daarom is een wieg op wieltjes of een verstelbare box een ideaal middel voor thuis. In een box kan een baby naar hartenlust spelen en daarna urenlang slapen (fingers crossed!).
Om je baby nóg dichterbij je te hebben, kun je een draagzak of draagdoek aanschaffen waarin je je baby tegen je borst of op de rug kunt dragen.


5. Geen slapeloze nachten
Een baby krijgen betekent dat jouw slaappatroon serieuze veranderingen doormaakt. Ga daarom voor een bijzetbedje dat je naast je bed kunt zetten. Je kindje ligt vlak naast je en daardoor kan je onmiddellijk reageren wanneer hij of zij iets nodig heeft. Een tip aan mama’s die de fles geven, is om ‘s avonds een thermoskan met warm water te maken en dit te mengen met het flesje melk zodat wanneer de baby wakker wordt, hij/zij gelijk kan drinken.


6. Twee ogen open
Pasgeboren baby’s hebben hun lichaamsfuncties nog niet goed onder controle. Houd dus de lichaamstemperatuur van je baby goed in te gaten en zorg voor afkoeling wanneer nodig. Reguleer de temperatuur van de slaapkamer tot ongeveer 18 graden en zorg ervoor dat het kussen of de dekens niet over het gezicht van je kind kunnen vallen. Doe daarnaast ook de zogenoemde nektest om je kindje zo comfortabel mogelijk in de wieg te leggen. In een babyslaapzak of een eendelige pyjama voelt je baby zich lekker en kan hij/zij geborgen en veilig slapen.


7. Pampers
Houd je baby bij het verschonen steeds vast. Wanneer je merkt dat je iets nodig hebt dat niet binnen handbereik ligt, laat je kindje dan niet alleen achter op de verzorgingstafel. Indien er al andere kinderen in huis zijn of je op een andere manier snel afgeleid bent: met een zacht deken of een verzorgingsmatrasje is verschonen op de vloer ook praktisch en veilig.


8. Kleine wasjes
Je wasmachine zal niet weten wat ze meemaakt, want met de komst van een baby draait ook jouw wasmachine overuren. Was babykleding na aankoop zeker 1 à 2 keer grondig. Er zijn speciale wasmiddelen en wasverzachters voor babykleding die bijzonder zacht zijn en de gevoelige babyhuid niet irriteren.