accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen gratis retourrecht

Het grootste aanbod topmerken online

Gratis verzending* en retour*

Avondjurken

Merk
m
Kleur
1224 artikelen weergegeven
1224 artikelen weergegeven

Drastische veranderingen


De avondjurken veranderen van stijl aan het begin van de 19e eeuw. De rokken worden steeds voller en soms zie je mouwen in de verschillende modellen. Van enorme mouwen in 1830 tot korte mouwen in 1860. Van mouwloze en laag uitgesneden jurken met lange handschoenen in 1870 tot het vierkante decolleté en een wespentaille in 1890. Tevens is er een groot verschil tussen de avondjurk die gedragen wordt tijdens een diner en de avondjurk die men draagt tijdens een dansant of naar het theater. Eerstgenoemde kenmerkt zich door hoog gesloten jurken terwijl een baljurk wordt gedragen naar een bal of naar de opera of het theater. Het Edwardiaanse tijdperk (1901-1914) kenmerkt zich door strakke s-vormige jurken waarna de oorlog zorgt voor schaarste en eenvoud, een stijl die ook in de jaren '20 is te zien. Als in de jaren '30 de synthetische materialen ontdekt worden zijn dit de materialen waarmee de avondjurken worden gemaakt. In verschillende vormen waaronder de zeemeermin, de A-lijn, prinsesstijl en de trompetvorm zijn het stijlen die populair worden. Ook de stijl waarbij de taille laag uitgesneden is wordt populair. Avondjurken blijven populair bij verschillende gelegenheden. De vrouw draagt nog steeds graag een avondjurk als het naar een receptie of première gaat. Maar ook een bezoek aan het theater of een liefdadigheidsbal is voor de vrouw een gelegenheid om een avondjurk te dragen. Avondjurken onderscheiden zich van andere jurken die overdag gedragen worden door het model en door het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Het model heeft uitstraling die vanuit de haute couture op dat moment in de mode is. En het materiaal is luxer waarbij details belangrijk zijn. Denk hierbij aan borduurwerk, kralen en pailletten. Bij het dragen van avondjurken moet de rol van de sieraden niet vergeten worden. Vooral juwelen zorgen voor extra glamour. Deze kunnen nog steeds de sociale status laten zien van de welgestelde vrouw.

De avondjurken van Zalando


De A-lijn zie je ook nu nog in de verschillende collecties avondjurken. Zo ook bij Zalando. Dit model heeft een strak lijfje en loopt langzaam wijd uiteen aan de onderkant. De rok heeft geen plooien waardoor het een model is dat door zijn eenvoud een elegante uitstraling heeft. Een voorbeeld van deze stijl zie je in de collectie van Kiomi. Manoukian richt zich meer op de asymmetrische avondjurk en bij Mint&Berry zie je de prinsesstijl. Een stijl waarbij de jurk uit één stuk bestaat en die in een ononderbroken lijn loopt van schouder tot zoom. Maar Zalando is vooral sterk in de grote verscheidenheid aan avondjurken. Stijlen die opvallend en extravagant zijn tegenover stijlen die klassiek en neutraal overkomen. Allemaal avondjurken die voor de vrouw zijn gemaakt om de vrouw van haar beste kant te laten zien. De materiaalkeuze is enorm. Van de duurdere stof zijde tot de goedkopere synthetische materialen zoals polyester. Zelfs avondjurken van mohair en kasjmier zijn bij Zalando verkrijgbaar. Alle modellen met een comfort en pasvorm die de vrouw waardig is. Voor iedere vrouw hebben wij een jurk die met recht de benaming avondjurk mag dragen. Elegant en gracieus is de vrouw die deze jurken draagt. En vol zelfvertrouwen kan zij de zaal betreden want de avondjurk is stijlvol en gemaakt van hoogwaardig materiaal.

Kleur en dessin


Wat de mens uniek maakt is de smaak die iedereen heeft. Nooit is deze precies hetzelfde waardoor iedere vrouw een avondjurk kan kiezen die alleen voor haar geschikt is. Kleur en dessin zijn hierbij doorslaggevend. Een model kan nog zo chic en elegant zijn, als de jurk een kleur heeft waar jij als vrouw niet van gecharmeerd bent, is de jurk niet geschikt. Voor jou tenminste. Een ander kan helemaal enthousiast zijn over het model, de kleur én het dessin. Desigual en Anna Field zijn twee labels die houden van het werken met een fraai patroon. Tegen een donkere achtergrond ontwerpt het avondjurken waarin opvallende geometrische motieven of vlinders en bloemen worden verwerkt. En Pepe Jeans ontwerpt avondjurken waarbij men beeltenissen laat zien die aansprekend zijn. Leg dit naast de modellen van Karen Millen of Katya Wildman en je ziet direct het verschil in stijl. Zo heeft men avondjurken die voor allerlei gelegenheden geschikt zijn. Stralende glans voor tijdens een première maar ook een gewaagde uitdaging voor een diner. Wil je meegaan met de tijd of wil je terug naar eerdere stijlen? Alles is mogelijk. Want voor Zalando ben jij de bepalende factor dus zal het aanbod altijd gevarieerd zijn. Ben je dus op zoek naar een avondjurk, dan heb je het juiste adres gevonden. Van zomer tot winter, van lang tot kort en van donker tot licht. Zalando biedt variatie, stijl en zekerheid.