accountaccountbagbagzalando logomenu

100 dagen gratis retourrecht

Het grootste aanbod topmerken online

Gratis verzending* en retour*

interview met Sanne Poeze

(nu al) the comeback of the year: adidas Gazelle

Onder het mom van 'vroeger was alles beter' is de klassieker onder de adidassneakers- de Gazelle, weer terug van weggeweest. Deze revival is ook bij sneakerseeker Sanne Poeze (girlonkicks.com) niet onopgemerkt gebleven. Gooide adidas de oude advertorial van Kate Moss weer in de recycling, wij vroegen Sanne -een écht sneakericoon-, naar een gloednieuwe kijk op deze old-skool klassieker. Lees hier wat Sanne nu precies vindt van deze comeback!

adidas Gazelle

35 artikelen weergegeven
35 artikelen weergegeven

back to the future with adidas Gazelle

Interview met Sanne Poeze van GirlonKicks.com

Dat Sanne Poeze niet genoeg heeft aan slechts één paar voeten, is aan haar inspirerende sneakerwebsite (girlonkicks.com) wel te zien.

Deze chick is vergroeid met haar sneakers. Daar hoef je na het bekijken van haar website niet meer over te twijfelen. Begonnen als hobby, maar na haar studie Graphic Design heeft Sanne 'girlonkicks' laten evolueren in een website over serious-sneaker-business. Dagelijkse posts over nieuwe releases die je voeten doen jeuken, fashionable foto's die barsten van de stylinginspiratie en creatieve tips & tricks over alles wat te maken heeft met kicks. Dat haar sneakers Sanne meenemen over de hele wereld, is in de travel-sectie wel te zien.

As we go from travel to gravel- vroegen wij Sanne naar de tijdreis die de adidas Gazelle de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. In vroegere tijden enkel bedoeld voor op de tennisbaan, maar nu niet meer van de sidewalk af te slaan! Lees het interview hieronder en maak van deze old-skool klassieker, ook jouw old-time favorite.

adidas Gazelle met girlonkicks
@zalando adidas Gazelle - nu verkrijgbaar bij Zalando

Hee Sanne! Na de Superstar en de Stan Smith, hebben nu ook de Gazelles een comeback gemaakt. Wat vind jij van deze terugkomst?

Als 'girl on kicks' ben ikzelf altijd heel erg geïnteresseerd in het verhaal achter de sneakers. En als er één schoen is die een grote historie heeft, is het de Gazelle wel. Ik vind het dan ook meer dan terecht dat adidas de Gazelle weer heeft teruggebracht! Hoewel deze klassieker voor de échte adidas collectors natuurlijk nooit is weggeweest. Ik voorspel dat we deze sneaker nu weer VAAK in het straatbeeld gaan zien.

Voor de mensen die de adidas Gazelle niet kennen, hoe zou jij deze sneakers omschrijven?

Ah! Om het juiste beeld van één van de meeste populaire sneakers van adidas EVER te schetsen, is een klein geschiedenislesje nodig. Hiervoor gaan we terug naar 1968, het jaar waarin adidas de Gazelle voor het eerst aan de wereld presenteerde. Het unieke aan deze sneakers was dat men geen leer, maar suède gebruikte in dit ontwerp. Het fijne aan deze stof is dat suède veel lichter en soepeler is in vergelijking met leer. Dit voordeel maakte de Gazelle van toen tot de ideale running-shoe die eerst werd gebruikt op voet- en handbalvelden en later gretig aftrek vond onder professionele tennissers.

Waar komt de naam 'Gazelle' dan vandaan?

Dat is nogal een mysterieus topic! Over de naam ‘Gazelle’ wordt gezegd dat de schoen vernoemt is naar Wilma Rudolph, een trackrunner uit Amerika die bij de Olympische Spelen van 1960 drie gouden medailles won en daarmee de nickname ‘The Black Gazelle’ kreeg. Maar aangezien dit acht jaar voor de release van de schoen was, zijn de meningen hierover verdeeld. Maar goed, wanneer we even doorspoelen naar de jaren 90 werd Kate Moss het boegbeeld van de vernieuwde adidas Gazelle 1. Misschien deden haar lange modellenbenen mensen ook wel denken aan het sierlijke dier, levend op de Afrikaanse savanne ;-).

Wat maakt volgens jou deze sneaker zo anders dan anderen?

De Gazelles zijn heel clean, simpel, minimalistisch en hebben daardoor een tijdloos design. Makkelijk te combineren en....unisex! Dit is een schoen die naar mijn mening voor elke gelegenheid geschikt is. Maar then again; ik draag ook sneakers naar een bruiloft, haha! Als je een keer iets anders wil dan de Stan Smith of een Superstar is dit een hele fijne toevoeging aan je sneakercollectie.

adidas gazelle

Sanne's favoriete combineertips

Over mijn combineertips kan ik kort en krachtig zijn: Gazelles kunn je mixen met ALLES!
Zélf draag ik de navy variant het liefste met een ripped jeans en een simpel wit t-shirt (en als ik in een gekke bui ben: een gestreept shirtje voor de afwisseling ;-)). Simpel & clean. Maar ook de outfit die de jonge Kate Moss aan heeft op de iconische Gazelle-foto, is weer helemaal van nu. Een top met dunne bandjes, strakke broek, minimale accessoires en all in black.

Moraal van het verhaal: waarom hoort iedereen een paar Gazelles in de schoenenkast te hebben?
Because: You can’t go wrong with a pair of Gazelles! Klinkt als een slechte punchline maar het is echt zo. Makkelijk te combineren, basic maar toch met dat opvallende old-skool randje. En door de enorme keuze aan materialen, kleuren en zoolvormen is er voor iedereen wel een passende sneaker!

favoriete adidas Gazelle van girl on kicks
@zalando adidas Gazelle - nu verkrijgbaar bij Zalando