Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Zalando gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.

×Ik ga akkoord.

100 dagen retourrecht

Het grootste aanbod topmerken online

gratis Verzending en retour

Zonnebrillen : (56 artikelen gevonden)

Technieken die van belang zijn bij het hebben van een goede zonnebril


Polarisatie werd al genoemd. Hiermee worden de reflecties geblokkeerd waardoor het zicht beter is omdat het licht niet weerkaatst wordt. Vooral weerkaatsing op het water en de sneeuw wordt hiermee verholpen waardoor deze zonnebrillen ideaal zijn tijdens het zeilen of vissen en tijdens de wintersport. Deze zonnebrillen worden in eerste instantie speciaal voor piloten ontworpen. Een jaar later kan ook de burger kennis maken met deze techniek. Een andere techniek die gebruikt wordt bij de zonnebril is de fototrope lens. Deze lenzen bevatten bepaalde kristallen die reageren op de hoeveelheid UV-licht. Bij weinig licht worden de glazen lichter, bij veel UV-licht worden de glazen donkerder. Het woord UV is hiermee gevallen, het belangrijkste waartegen de ogen beschermd moeten worden. Wat is precies UV-licht en waarom kan het zo schadelijk zijn? UV staat voor Ultraviolet. De stralen van de zon bevatten UVA-stralen, UVB-stralen en UVC-stralen. De laatstgenoemde wordt volledig door de dampkring afgestoten, maar UVA en UVB komen wel naar de aarde en kunnen de ogen beschadigen. Van de huid is het bekend dat deze straling schadelijk kan zijn. Maar ook de ogen hebben een bepaalde UV-bescherming nodig. UVB is de straling die door het hoornvlies wordt geabsorbeerd. UVA is de straling die dieper doordringt in het oog en de lens kan beschadigen. Het zijn dus vooral de UVA-stralen waartegen we de ogen moeten beschermen. Zonnebrillen hebben daarom een bescherming waarbij men spreekt over een UV400 bescherming waarmee wordt bedoeld dat de ogen voor 100% zijn beschermd tegen de UVA-stralen.

De eisen van de sportwereld


Met de opmars van de buitensporten zijn er andere eisen die aan de zonnebril gesteld worden. Zo moeten ze naast een goede bescherming van de ogen ook een comfortabele pasvorm hebben zodat ze niet van het hoofd vliegen bij een onverwachte beweging. Zeilers, surfers maar ook skiërs en bergbeklimmers, lopers en wielrenners, hebben dus een speciale zonnebril nodig die het zicht niet belemmert bij de uitoefening van de prestaties. De zonnebrillen van Oakley, Alpina en Uvex zijn hiervan een goed voorbeeld. Monturen van sportzonnebrillen worden meestal gemaakt van nylon. Dit is een flexibel materiaal waardoor de grip op het hoofd beter is. Maar het materiaal is ook licht van gewicht waardoor het comfortabel is en niet kan irriteren. Voor de lichtgewicht lenzen gebruikt men polycarbonaat. Tot slot heeft iedere sport baat bij een andere kleur lens. Speel je golf, gebruik dan een zonnebril met gele lens waardoor je beter diepte ziet. Voor tennis is een groene of blauwe lens ideaal omdat men beter contrast kan zien en daardoor de tennisbal beter aan ziet komen. Daar kan dan weer sneller op worden geanticipeerd waardoor het spel wordt verbeterd. Vissers hebben voordeel bij amberkleurige lenzen bij ondiep water en grijze lenzen bij wat dieper water.

Zonnebrillen als modeobject


Genoeg over functionaliteiten en sport, een zonnebril is ook gewoon een hippe accessoire waarmee je een stijl kunt creëren die opvalt. Waarmee je langs de stranden kan flaneren en waarmee je een statement kan maken betreffende smaak en klasse. De monturen zorgen voor een enorme variatie. De glazen kunnen op verschillende manieren in het montuur worden verwerkt. De monturen die de glazen volledig omringen zorgen voor een solide model. Er is meer mogelijk in motief, kleur en dessin en de bril kan hierdoor een belangrijk onderdeel zijn van je outfit. De grootte is hierbij van groot belang. En als dan ook nog de kleuren van de glazen een rol gaan spelen, zijn zonnebrillen echt "eye catchers"! Glazen zijn er in verschillende vormen. Zo is er de pilootvorm waarbij de vorm op een druppel of traan lijkt. Deze vorm is de oorsprong van de bril voor de vliegeniers in WOII. Enkele voorbeelden hiervan zie je bij de zonnebrillen van Jack & Jones of van Selected Homme. Ook is er de wayfarer wat de vorm van een trapezium heeft die je ziet bij de modellen van Cheap Monday. De vlindervorm zie je bij Even&Odd en Zign en Anna Field heeft de ovale brillenvorm. Zo zijn er vele variaties in vorm en in dessin. Door met de vorm en het dessin van de pootjes van de zonnebril te spelen kunnen ontwerpers verrassende effecten creëren. Versier ze met siersteentjes of met een luipaardprint en de bril is direct van een andere klasse dan wanneer je deze effen zwart of wit laat. Zo kan een bril een bepaalde verleiding uitdrukken en kan de vrouw haar gratie in de strijd gooien en de man zijn stoere plannen. Grote glazen, kleine glazen, rond, vierkant of ovaal, alles is mogelijk bij een zonnebril. Het is dan ook een accessoire die duidelijk onderhevig is aan trend en mode. Zonnebrillen zijn dan ook vooral in de zomer accessoires die voor grote verscheidenheid kan zorgen. Kijk en geniet van alle mogelijkheden en kies voor iedere activiteit een passend model. Tot slot nog een klein weetje. Als je kijkt naar de specificaties van de zonnebril dan zie je dat er gesproken wordt over de veerlengte. Hiermee bedoelt men de lengte van het pootje vanaf het scharnier. Geniet gezond en sensueel van de zon met een zonnebril die beschermt en die verleidt.