Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Zalando gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.

×Ik ga akkoord.

100 dagen retourrecht

Het grootste aanbod topmerken online

gratis Verzending en retour

Kindermode


Van toen tot nu, een eigen geschiedenis

Mode voor kinderen heeft een hele eigen geschiedenis doorgemaakt. Vele eeuwen zijn kleine meisjes vooral een spiegel van hun moeder en worden ze ook gekleed als miniatuurvolwassenen. Dit heeft geduurd tot halverwege de 18e eeuw. Door vooral zijde te gebruiken laat men de rijkdom zien. Jongens dragen jurken of korte broeken met lange kousen, uiterlijk vertoon geeft aan dat een bepaald gezin belangrijk is. Halverwege de 19e eeuw wordt kindermode minder formeel. Materialen worden soepeler en zachter en het kind krijgt meer de ruimte om er in te bewegen en spelen. Daarnaast gaat men meer gebruik maken van katoen omdat dit steeds goedkoper wordt. Voor het schoonhouden van de elegante jurkjes dragen meisjes vaak schorten waarin met borduurwerk een versiering wordt aangebracht. Kinderkleding krijgt een steeds meer ontspannen uitstraling en halverwege het Victoriaanse tijdperk (1837-1901) gaat men kindermode vertonen in modetijdschriften. De lengte van de rok geeft de leeftijd aan van het meisje. Een twaalfjarig meisje heeft een rok onder haar knie, een meisje van 16 op de enkel en vanaf 18 komt de rok tot de grond. Met een onderrok van crinoline die stijf gesteven is en een petticoat van paardenhaar is comfort ver te zoeken. Begin 20e eeuw ziet men steeds vaker de matrozenkragen bij zowel meisjes als jongens. Ook de tartanstoffen, geruite wollen stoffen, zijn erg populair. Modeaccessoires voor kinderen zijn ook belangrijk. Hoeden met linten en bloemen of een baret met een pompoen als kinderen een matrozenlook hebben. Zo stevent men langzaam af op de tijd waar mode voor het kind een steeds grotere plek krijgt. Waar eerst nog alles door moeders zelf wordt gemaakt of waar de kleding van de oudste naar de jongste gaat, is het nu tijd voor een eigen kledinglijn. Voor het meisje dat een prinsesje wil zijn en de jongen die de rakker is, mode voor kinderen is nu een hele eigen categorie binnen de huidige wereld van fashion en design.


De jongen van nu

Jong en klein in de wieg. Met zachte dekens en mooie materialen is deze nieuwe wereldburger veilig en beschermd. De ouders kunnen voor de kleine man een hele eigen stijl uitkiezen. Van kleding tot de eerste schoenen, van accessoires zoals dekbedovertrekken tot mutsen en caps. Alles met het oog op het veilige opgroeien, op het beschermd ontdekken van de wereld. Stoer en sportief met kleding die alleen voor de jongen is ontworpen. Ontwerpers die zich gespecialiseerd hebben op de kindermode. Alle facetten die ze vaak uit eigen ervaring ontdekken. Creaties die ze zelf niet hebben kunnen vinden voor hun eigen kind, gaan ze maken voor een ander. Met accessoires van Noppies, schoenen van Noël en een rompertje van Joha is de kleine jongen klaar voor het grote werk. Op zoek naar een stoere look van Tricky Tracks weet hij zijn omgeving al te charmeren.


Het meisje van nu

Met moeite de oogjes open houdend na de aankomst in het nieuwe leven. Dromend van zachte roze tinten en lieve strikjes en kanten ruches. De prinses wordt door haar moeder verwelkomd met een nieuwe look. Zoet en teder of dapper en stoer, de variaties zijn er in overvloed. De ontelbare jurkjes om de kleine meid te presenteren geven vele verschillende stijlen aan. Een stijl die de ouders in het begin nog zelf zal bepalen. Maar al jong krijgt het meisje door dat er aandacht is met een tedere look. Het zal dus al snel haar eigen smaak gaan ontwikkelen. En als het eenmaal de schoolleeftijd heeft bereikt is de klas ook voor haar bepalend. Het ziet wat anderen dragen en wil meedoen met de trend.


Veiligheid om te kunnen groeien, spelen en ontdekken

Kinderen verlangen in eerste instantie niet veel. Maar wat ze wel eisen is een comfortabel gevoel. Een gevoel waarbij ze kunnen groeien, een gevoel waarbij kinderen de wereld kunnen betreden. De eerste stapjes zijn al wankel genoeg, waarom dan niet een handvat aanreiken om dit te vereenvoudigen. Stevige duurzame schoenen waarin de voeten kunnen groeien en waarin de voeten de ruimte hebben om te gaan staan. Of een comfortabele broek waarmee het kan ravotten, die sportief en duurzaam is. Het zijn enkele vereisten die de kindermode populair maken. Want ook al zien de items er nog zo schattig of stoer uit, als er pijnlijke haakjes of knoopjes in de weg zitten wil het kind het niet meer dragen. Maar ook moet het materiaal zo gekozen zijn dat er geen allergische reacties ontstaan. De huid van kinderen is veel teerder dan dat van de volwassene, dus moet hier meer aandacht aan besteedt worden. Van jongs af aan wil het kind kunnen groeien. Kruipend met een stevige jeans van Hust & Clair de kamer door schuifelend. En met moed de eerste stappen doen met de schoenen van Kickers. En later lekker spelen in de speeltuin met vriendjes en vriendinnetjes. De wereld wordt steeds groter, de belangstelling zal steeds breder worden. Naar de sportschool met de kleurige sneakers van Osiris geven het kind de vrolijkheid en het stoere gevoel. Vol zelfvertrouwen gaat het de tienerwereld binnen. De puber met zijn eigen smaak, een stijl die totaal anders is dan die van de ouders. Maar dat kan geen kwaad, want het materiaal blijft van eenzelfde hoogwaardige kwaliteit. Het leven van de tiener is nou eenmaal een spannende aangelegenheid, die moet met zorg worden betreden. En is de dag voorbij en alles is verwerkt en de grenzen zijn verlegd, dan is er de rust van de eigen kamer. Een kamer die met allerlei kinderaccessoires is ingericht. Voor de baby de zachte deken, de peuter het speelse mobiel. De kleuter heeft een mooi gekleurd tasje met portemonnee en de tiener de bureau-accessoires. Voor alle kinderen accessoires op maat.


Zalando kindermode voor nu en de toekomst

En wat denk je, alles voor de kinderen van nu is verkrijgbaar bij Zalando. Als ouder kies je in het jonge leven je eigen stijl. Als het kind wat groter wordt probeer je of het nog jouw smaak wil volgen. Samen achter de computer of laptop de vele mogelijkheden bekijken die Zalando heeft. En als het kind niets meer met jouw smaak te maken wil hebben, geef het de vrijheid om te kunnen kiezen. Tot een bepaalde hoogte is ieder kind in staat om zelf zijn of haar eigen stijl te dragen. Met een prima prijs-kwaliteitverhouding kun je gegarandeerd zijn van de beste kindermode tegen een redelijke prijs. Voor op school of voor in de speeltuin. Maar ook voor naar zwemles of naar de voetbalclub. En voor een vakantie naar zon of sneeuw heeft Zalando de juiste kinderkleding. Makkelijk besteld, snel in huis. Voor nu en voor in de toekomst zijn ouders en hun kinderen van harte welkom.