Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Zalando gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.

×Ik ga akkoord.

100 dagen retourrecht

Het grootste aanbod topmerken online

gratis Verzending en retour

×
verlanglijstje
winkelwagen 0

Kindermode


Van toen tot nu, een eigen geschiedenis

Mode voor kinderen heeft een hele eigen geschiedenis doorgemaakt. Vele eeuwen waren kleine meisjes vooral een spiegel van hun moeder en werden ze ook gekleed als miniatuurvolwassenen. Dit heeft geduurd tot halverwege de 18e eeuw. Door vooral zijde te gebruiken liet men de rijkdom zien. Jongens droegen jurken of korte broeken met lange kousen; uiterlijk vertoon gaf aan dat een bepaald gezin belangrijk was. Halverwege de 19e eeuw werd kindermode minder formeel. Materialen werden soepeler en zachter en het kind kreeg meer de ruimte om er in te bewegen en spelen. Daarnaast ging men meer gebruik maken van katoen omdat dit steeds goedkoper werd. Voor het schoonhouden van de elegante jurkjes droegen meisjes vaak schorten waarin met borduurwerk een versiering was aangebracht. Kinderkleding kreeg een steeds meer ontspannen uitstraling en halverwege het Victoriaanse tijdperk (1837-1901) ging men kindermode vertonen in modetijdschriften. De lengte van de rok gaf de leeftijd aan van het meisje. Een twaalfjarig meisje had een rok onder haar knie, een meisje van 16 op de enkel en vanaf 18 kwam de rok tot de grond. Met een onderrok van stijve crinoline en een petticoat van paardenhaar was comfort ver te zoeken. Begin 20e eeuw zag men steeds vaker de matrozenkragen bij zowel meisjes als jongens. Ook de tartanstoffen, geruite wollen stoffen, waren erg populair. Accessoires werden ook veel gedragen door kinderen. Hoeden met linten en bloemen of een baret met een pompoen.. Waar eerst nog alles door moeders zelf werd gemaakt of waar de kleding van de oudste naar de jongste ging, is het sinds langere tijd normaal en bovendien erg leuk om nieuwe kinderkleertjes te kopen. Voor het meisje dat een prinsesje wil zijn en de jongen die de rakker is, mode voor kinderen is nu een hele eigen categorie binnen de huidige wereld van fashion en design. En sinds de kinderen nu vaker zelf hun outfit willen bepalen, zoals hun eigen back to school look waarmee ze vriendjes en vriendinnetjes willen imponeren,


Voor het kleine ventje

Jong en klein in de wieg. Met zachte dekens en mooie materialen is deze nieuwe wereldburger veilig en beschermd. De ouders kunnen voor de kleine man een hele eigen stijl uitkiezen. Van kleding tot de eerste schoenen, van accessoires tot mutsen en caps. Alles met het oog op het veilige opgroeien en op het beschermd ontdekken van de wereld. Stoer en sportief met kleding die alleen voor de jongen is ontworpen. Door ontwerpers die zich gespecialiseerd hebben op de kindermode. Alle facetten ontdekken ze vaak uit eigen ervaring ontdekken. Creaties die ze zelf niet hebben kunnen vinden voor hun eigen kind, gaan ze maken voor een ander. Met accessoires van Noppies, schoenen van Noël en een rompertje van Joha is de kleine jongen klaar om erop uit te gaan. Met een stoere look van Tricky Tracks weet hij zijn omgeving al te charmeren.


Voor de kleine meid

Met moeite de oogjes open houdend na de aankomst in het nieuwe leven. Dromend van zachte roze tinten en lieve strikjes en kanten ruches. De prinses wordt door haar moeder verwelkomd met een nieuwe look. Zoet en teder of dapper en stoer, de variaties zijn er in overvloed. De ontelbare jurkjes om de kleine meid in te presenteren zijn er in vele verschillende stijlen. Een stijl die de ouders in het begin nog zelf kunnen bepalen. Maar al jong krijgen meisjes aandacht voor fashion en weten ze precies wat ze wel en niet aan willen trekken. Met de enorme keuze die Zalando te bieden heeft, zijn discussies in de vroege ochtend uitgesloten! Want moeder, vader en dochter kunnen alles uitzoeken wat ze alledrie leuk vinden en wat bij het seizoen past. Hoe dan ook, zal de meid al snel haar eigen smaak gaan ontwikkelen. En als ze eenmaal de schoolleeftijd hebben bereikt, zijn vriendjes en vriendinnetjes ook een invloed. De meid ziet wat anderen dragen en ze wil graag meedoen met de trends. Geef haar eens de vrijheid om haar eigen back to school look samen te stellen. Dit kan niet fout gaan met de leuke kinderkleding die Zalando biedt!


Beschermd groeien, spelen en ontdekken...en in stijl!

Kinderen verlangen in eerste instantie niet veel. Maar wat ze wel eisen is een comfortabel gevoel. Een gevoel waarbij ze kunnen groeienen veilig de wereld kunnen betreden. De eerste stapjes zijn al wankel genoeg, waarom dan niet een handvat aanreiken om dit te vereenvoudigen. Stevige duurzame schoenen waarin de voeten kunnen groeien en waarin de voeten de ruimte hebben om te gaan staan. Of een comfortabele broek waarin het kan ravotten, die sportief en duurzaam is. Het zijn enkele vereisten die de kindermode populair maken. Want ook al zien de items er nog zo schattig of stoer uit, als er pijnlijke haakjes of knoopjes in de weg zitten wil het kind het niet meer dragen. Maar ook moet het materiaal zo gekozen zijn dat er geen allergische reacties ontstaan. De huid van kinderen is veel teerder dan dat van een volwassene, dus moet hier meer aandacht aan besteedt worden. Van jongs af aan wil het kind kunnen groeien. Kruipend met een stevige jeans van Hust & Clair. En met moed de eerste stappen zetten in de schoenen van Kickers. En later lekker spelen in de speeltuin met vriendjes en vriendinnetjes. De wereld wordt steeds groter, de belangstelling zal steeds breder worden. Naar schoolgym met de kleurige sneakers van Osiris geven het kind de vrolijkheid en het stoere gevoel. Vol zelfvertrouwen gaat het de tienerwereld binnen. De puber met zijn eigen smaak, een stijl die totaal anders is dan die van de ouders. Maar dat kan geen kwaad, want het materiaal blijft van eenzelfde hoogwaardige kwaliteit. Het leven van de tiener is nou eenmaal een spannende aangelegenheid, die moet met zorg worden betreden.


Zalando kindermode voor nu en de toekomst

En wat denk je, alles voor de moderne kids is verkrijgbaar bij Zalando. Als ouder kies je in het jonge leven je eigen stijl. Als het kind wat groter wordt probeer je nog soms jouw stijl op te dragen. Samen achter de computer of laptop de vele mogelijkheden bekijken die Zalando biedt. En als het kind niets meer met jouw smaak te maken wil hebben, geef het dan de vrijheid om te kunnen kiezen. Tot een bepaalde hoogte is ieder kind in staat om zelf zijn of haar eigen stijl te dragen. Met een prima prijs-kwaliteitverhouding bij Zalando kun je gegarandeerd zijn van de beste kindermode tegen een redelijke prijs. Voor op school of voor in de speeltuin. Maar ook voor naar zwemles of naar de voetbalclub. En voor een vakantie naar de zon of sneeuw heeft Zalando de juiste kinderkleding. Makkelijk besteld en snel in huis.