Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Zalando gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.

×Ik ga akkoord.

100 dagen retourrecht

Het grootste aanbod topmerken online

gratis Verzending en retour

Teva

Fashion, schoenen & beauty van Teva bij Zalando (9 artikelen gevonden)

Merkv
m
Kleurv
Prijsv
-
alleen aanbiedingen
Bovenmateriaalv
+

De constructie van de Teva sandalen


De zolen van de sportsandaal bestaan uit twee aparte lagen. Het voetbed wordt gevormd door de binnenzool. Deze is zacht en heeft een speciale ondersteuning voor de voetboog. Teva maakt gebruik van verschillende innovatieve technologieën zoals de Microban® zinkbescherming. Hiermee worden geurveroorzakende bacteriën verwijderd en is het een bescherming tegen schimmels. Het is een milieuvriendelijke zinkformule die de sandaal schoner en frisser houdt. De buitenzolen van de Teva sandalen zijn harder en geribbeld om een betere stabiliteit en grip te hebben op de ongerepte ondergrond van het water en de rotsen in het water. De riemen van de Teva zijn er in drie onderdelen. Zo is er de hielband die over de enkel gaat en die er voor zorgt dat de sandaal niet uit slipt. De teenband gaat over de tenen en is bevestigd tussen de twee zolen. Ten slotte is er de speciale derde riem die de teenband en hielband verbindt. Deze dient ervoor om te zorgen dat de sandaal niet uit kan rekken in een ongemakkelijke positie waardoor blessures kunnen ontstaan. Deze drie banden worden met elkaar verbonden door een speciale driehoekige "ring" waarbij iedere band om een van de kanten van de "ring" wordt bevestigd.

De moderne sportsandaal


Na bijna 30 jaar zijn de Teva sandalen er in verschillende modellen. Daarbij zullen de eerste modellen nooit vergeten worden en zijn ook deze nu nog steeds verkrijgbaar. De modellen zijn er in allerlei kleuren en voor iedere leeftijd waarbij men ook gebruik maakt van originele patronen en motieven. Hierbij hangt het er ook sterk van af wat je van plan bent in de buitenlucht te ondernemen. Een tocht door de rivier vraagt om een andere sandaal dan een tocht door de bossen of over het strand. De originele Teva sandalen hebben de voorgevormde antibacteriële binnenzolen die zijn gemaakt van ethyleen vinylacetaat. Dit is een zeer licht materiaal dat zorgt voor een bepaalde schokabsorptie. De buitenzolen zijn gemaakt van polyurethaan. Dit is ook lichter in gewicht, slijtvast en heeft een goede warmte-isolatie. De banden zijn van textiel en zijn er in verschillende kleuren. Voor mannen, vrouwen en kinderen zijn deze schoenen geschikt voor een veilige tocht door de ongerepte natuur. Andere sandalen zijn er ook in collectie van Teva. Voor dames is dit model misschien iets eleganter maar heeft nog steeds dezelfde slijtvaste en voorgevormde zool. Deze zijn er ook met een leren binnenzool waarbij leer en textiel tevens wordt gecombineerd aan de buitenkant. De Teva sandalen voor kinderen zijn er in vrolijke kleuren. En ter bescherming van de tenen zijn er ook modellen waarbij de teenband helemaal doorloopt naar de voorkant van de sandaal. Zo zijn de tenen volledig bedekt en beschermt en kunnen er geen schaafplekken ontstaan door rotsen of door de oneffen ondergrond.

Onderhoud van de Teva sandalen


De originele Teva sandalen zijn gemaakt van textiel en rubber. Dit is een materiaal dat eenvoudig gereinigd kan worden met een sopje met milde zeep. Zelfs een wasbeurt in de wasmachine bij 30º is voor deze sandalen niet schadelijk. Of ga eens met je sandalen onder de douche staan als je op de camping bent. Zand en modder zal hierdoor makkelijk wegspoelen en de Teva sandalen zien er weer als nieuw uit. Ben je met de sandalen in zee geweest, spoel ze dan goed af zodat er geen witte vlekken van het zout op de textiele banden zichtbaar worden.

Op weg naar het avontuur met de Teva sandalen


Het avontuur in de ruige natuur ga je aan met de juiste uitrusting en de juiste schoen. Je voeten dienen beschermd te zijn tegen de losse stenen en het rulle zand. Dit avontuur ga je aan met de Teva sandalen als je daarnaast ook nog eens door het water wordt uitgedaagd. De rivieren en beekjes met hun onverwachte oneffenheden zorgen voor een gevoel van overwinning als je deze kunt oversteken. Dit is wat Mark Thatcher voor ogen had toen hij het ontwerp van de Teva sandaal had uitgewerkt. Als liefhebber van de natuur en het water wil het zijn liefde overdragen. Maar bovenal moet dit op een veilige manier, een manier waarbij blessures zo veel mogelijk worden uitgesloten en een manier waarop de voeten zo goed mogelijk worden beschermd. Je hoeft je dan als avonturier niet bezig te houden met je uitrusting maar je kunt gewoon genieten van je tocht, van je omgeving en van de natuur. Alleen op deze manier is het doel bereikt. Samen met je Teva sandalen ervaar je het gevoel van overwinning en zul je ook je tochten in de toekomst op een glorieuze manier kunnen voltooien.